Johdanto toimintamme perusteisiin

Paras johdanto Kriya Joogaan ja muihin käyttämiimme mietiskely tai meditaatio tekniikoihin on Paramahansa Yoganandan kirjoittama “Joogin omaelämäkerta”.

Paramahansa Yogananda perusti Self-Realization Fellowship nimisen järjestön jakamaan niitä joogan tieteellisiä tekniikoita, joita harjoittamalla kukin voi oppia tuntemaan oman jumallisen luontonsa. Tämän järjestön englanninkielisiltä nettisivuilta http://www.yogananda-srf.org löytyy tietoa näistä tekniikoista sanoin, kuvin ja äänittein. Näiden tekniikoiden perusteellista oppimista varten on tarjolla Paramahansa Yoganandan laatima kirjekurssi laajemmassa muodossa kolmella eri kielellä: englanniksi, espanjaksi ja saksaksi sekä tiivistettynä yhteenvetona viidellä kielellä: hollanniksi, italiaksi, japaniksi, portugaliksi ja ranskaksi. Toistaiseksi näitä kursseja ei siis ole saatavina suomeksi. Kurssia esitellään englanniksi tämän linkin osoittamalla sivulla. Sivulla on linkkejä muihin kieliin. Sieltä voi myös ladata kirjekurssin “SRF Lessons” esittelyaineiston nimeltä “Undreamed of Possibilities”. Englanninkielisen kirjekurssin hakemuskaavakkeen voi joko ladata tästä linkistä tai täyttää online kaavakkeen. Täyttämällä kaavakkeen ja lähettämällä sen sisältämien ohjeiden mukaisesti Self-Realization Fellowshipin päämajaan tilaaja pääsee opiskelemaan tekniikoita, jotka mahdollistavat suoran, henkilökohtaisen kokemuksen Jumalasta.

Self-Realization Fellowship on julkaissut paljon muutakin kirjallisuutta useilla kielillä niin kuin myös äänitteitä, joiden otsikoita ja otteita voi selata osoittessa http://bookstore.yogananda-srf.org/. Sieltä voi niitä myös tilata. Se onkin tällä hetkellä ainoa lähde suomenkieliselle "Joogin omaelämäkerralle". Muita suomenkielisiä kirjoja ja niiden lähteitä on esitelty tämän sivun oikeassa reunassa.

Toiminnastamme

Yhteiset mietiskelyt on peruttu toistaiseksi koronaviruksen vuoksi.

Mediataatiopiirimme kokoontuu tavallisesti yhteiseen mietiskelyyn perjantaisin kello 17:00. Lisäksi järjestämme silloin tällöin pitempiä mietiskelyjä, joista ilmoitamme postituslistan kautta. Postituslista on myös luotettavin lähde aikatauluun tulevista poikkeuksista. Esimerkiksi meillä ei ole mietiskelyä silloin, kun meillä on retriitti. Tyypillisesti ryhmämme on pitänyt taukoa kesäkuun lopusta elokuun lopulle tai syyskuun alkupuolelle. Toinen tauko ajoittuu vuoden vaihteen tienoille. Niinpä joulukuun puolessa välissä pidettävän joulun pitkän mietiskelyn jälkeen seuraava yhteinen mietiskely on yleensä osunut lähelle Paramahansa Yoganandan syntymäpäivää eli tammikuun 5. päivää.
Mietiskely on lopulta hyvin henkilökohtaista vuoropuhelua Jumalan kanssa, mutta silti me pidämme yhteisiä mietiskelyja erinomaisen tärkeinä. Yhdessä me autamme toisiamme pääsemän syvemmälle. Mukana olleet ovat oppineet ymmärtämään ja arvostamaan Jeesuksen lupausta olla läsnä siellä, missä kaksi tai kolme on kokoontunut hänen nimeensä.
Mietiskelytilaisuuksiimme voi kyllä osallistua ennakkoon ilmoittamatta edellyttäen, että on perehtynyt ainakin johonkin mietiskelytekniikkaan. Postituslistallemme ilmoittautuminen onnistuu parhaiten lähettämällä sitä koskeva pyyntö sähköpostiosoitteeseemme: mietiskely (miukumauku) gmail.com. Postituslistan avulla saa varmimmin tiedon poikkeuksista, juhlakalenteristamme, retriiteistä ja muista harvemmin pidettävistä tapahtumista. Jos haluaa ensin mieluimmin keskustella mietiskelystä tai muusta piirimme toimintaan liittyvistä asioista puhelimitse, niin voi aivan hyvin soittaa tai lähetää viestin Pertti Kärkkäiselle numeroon 045 132 6242.

Introduction in English

The best introduction to our spiritual path is Autobiography of a Yogi written by Paramahansa Yogananda. More literature, and recordings as well as information about learning the meditation techniques and Kriya Yoga through the biweekly lessons is available at the website of Self-Realization Fellowship, the organization that Paramanhansa Yogananda had established to disseminate the yogic science of God-Realization.

Our regular meditation schedule

Group meditations have been cancelled because of Corona virus

Our meditation ceremonies are held mostly in Finnish. Still, all the chants are sung in English and many of the texts are read in English. Because the meditation itself does not require any particular language, anyone familiar with the SRF meditation techniques is warmly welcome to meditate with us.

We meditate every other Friday for an hour starting sharply at 17:00 at Vironkatu 7 C 2, Helsinki. It is essential to arrive in time. Every one needs time to calm down before the meditation and even more importantly, the street gates close promptly at 17:00 and hence it is impossible to enter late.

Please note that we have two annual breaks in our schedule: one during the summer and the other  one between mid December and the birthday of Paramahansa Yogananda. If you happen to be in town near these times, it may still be worth contacting us by e-mail or phone.

More information about the special ceremonies, retreats and occasional other meetings can be inquired by e-mail from mietiskely (at-sign) gmail.com. If you so prefer, you may either call or send a text message to Mr. Pertti Kärkkäinen at +358 45 132 6242.

Tämän sivun sisältöön liittyvät kommentit / Any comments?

Sivuston puutteista, virheistä tai siihen kohdituvista toiveista voi lähettää viestin osoitteeseen mietiskely (at-sign) gmail.com.

Any comments regarding the contents of these pages should be sent to mietiskely (at-sign) gmail.com.